Trefwoord

Regio

Vlissingen Vintage 2019

vrijdag 21 juni 2019 t.e.m. woensdag 12 juni 2019

Locatie en contactgegevens

Vlissingen Vintage 2019
Vlissingen
Oude Markt
Nederland

https://www.vlissingenvintage.com/

Beschrijving

Vlissingen Vintage laat havenstad weer rocken

Gratis retrofestival trok vorig jaar 10.000 bezoekers
Van vrijdag 21 tot en met zondag 23 juni staat Vlissingen, voor het vijfde achtereenvolgende jaar, in het teken van Vlissingen Vintage. De vorige editie van het rock and roll evenement trok 10.000 bezoekers naar de binnenstad. Ook dit jaar biedt het gratis festival weer drie dagen lang live muziek, oldtimers , kraampjes met vintage kleding en vintage spulletjes, een danswedstrijd, een grote vinyl beurs, kindervermaak en vooral veel plezier. En dit allemaal in de sfeer van de swingende Amerikaanse jaren vijftig.

De organisatie is, net als de voorgaande edities, in handen van Rik Lingier en Jolanda Dielemans. Samen met een onmisbaar team van vrijwilligers en enkele lokale ondernemers op de oude markt , hebben ze dit jaar na enige opstart problemen door het verdwijnen van de oude locatie met bijbehorende sponsors met veel enthousiasme ,op korte termijn een programma met nationale en internationale rock and roll acts in elkaar gezet. In totaal spelen er 20 bands. De muziek begint al op de eerste dag van het festival. Vrijdagavond staat namelijk in het teken van de zogeheten barcrawl. Dit is het is het enige onderdeel waar een kaartje voor gekocht moet worden, de toegang bedraagt 10 euro. Maar daarvoor kun je dan wel acht verschillende bands in evenveel verschillende horecagelegenheden op en rond het Bellamypark bezoeken. De barcrawl begint om 20.30 uur op en rond het bellamypark .

Op zaterdag is er tussen 13.00 en 00.00 uur gratis livemuziek op de oude markt, in the ballroom en op de kleine Markt. Daarnaast is er op de spuistraat en in de lange zelke een Vintage Markt, en een vinylbeurs en staan er op het Bellamypark blinkende oldtimers geparkeerd. Het festival wordt zondag afgesloten met ook weer gratis live muziek op de oude markt, op die dag tussen 13.00 en 19.00 uur, en een vintagemarkt in de spuistraat en lange zelke.

De meest in het oog springende artiesten van Vlissingen Vintage 2019 zijn bamboozel ( uk) voodooswing (usa) the hillbillies ( fr) ezra lee (australie) en the spunyboys ( fr) maar natuurlijk zijn de zeeuwse bands wild may west, the 5 o matics, en het veertien jarige talent dax hovius trio ook van de partij