Trefwoord

Regio

Amercan Stars on Wheels

zaterdag 11 augustus 2018 t.e.m. zondag 12 augustus 2018

Locatie en contactgegevens

Amercan Stars on Wheels
Expo Antwerpen
Jan Van Rijswijcklaan 191
2020 Antwerpen
Belgie
Route plannen

amexpeter@telenet.be
http://www.americanstarsonwheels.com/

Beschrijving

American Stars on Wheels, 11+12 augustus 2018, Antwerp-Expo.
Voor alle duidelijkheid, de Antwerpse lage emissie zone is enkel van toepassing voor de Antwerpse binnenstad, dus NIET in de zone in en rond Antwerp-Expo.

De organisatie van "American Stars on Wheels" presenteert voor de 7e maal haar US classic car & American lifestyle evenement te Antwerpen-Expo. Deze uitgave is op zaterdag 11 en zondag 12 augustus 2018. Antwerpen-Expo is dan 2 dagen lang de jaarlijks thuishaven voor de in- en outdoor show van US classic Cars en Bikes, American lifestyle en rockabilly.

EDITIE 2018 : Jukebox, Americana en vintage edition, the swinging 50's & 60's.

American Stars on Wheels vindt plaats op een oppervlakte van 75.000 m2 verdeeld over indoor hallen plus outdoor een enorme meeting plaats voor 1500/2000 auto's : opnieuw de "top of the bill" van alle soorten USA wagens en motoren, origineel, custom, hot rods of gerestaureerd. Deze editie leggen we indoor de klemtoon op de modellen uit het jaar 1950 tot 1969.

Alle voertuigen, zoals classic personenwagens, muscle cars, sportwagens, rat & hotrods, customs, pick-ups, vans, US militaire voertuigen, motoren (zoals bvb. Harleys), worden uitgenodigd voor een gratis deelname met wagen + bestuurder, aan deze “All American Car & lifestyle Happening”. Alle voertuigen zijn dus welkom zolang het maar Amerikaanse modellen zijn afkomstig van Amerikaanse constructeurs. Voor de indoor show worden meer dan 100 speciaal uitgekozen exemplaren uitgenodigd uit heel Europa om binnen in de hallen van Antwerp Expo tentoon te stellen. Customs zowel als orginele of top gerestaureerde exemplaren.

Buiten wordt zowel de parking van Antwerpen-Expo als de aanpalende terreinen de locatie voor de outdoor American car show. Het accent ligt uiteraard op de Amerikaanse oldtimers en classic-cars uit de dertiger tot zeventiger jaren, maar ook modernere voertuigen van Amerikaanse origine zullen dat weekend in grote getallen vanuit alle lands hoeken en omliggende landen neerstrijken op het terrein van Antwerpen-Expo.

Dit evenement is een static meeting, d.w.z. dat de deelnemende voertuigen zowel in de hallen als buiten op het terrein staan waar deelnemers, bezoekers en jury de voertuigen kunnen bewonderen.

Tenslotte treft u op de American Stars on Wheels ook diverse clubs voor Amerikaanse classic cars en verkoop standen aan. Deze laatste met talloze accessoires rond het thema restauratie, onderhoud, miniaturen, automobilia en toebehoren alsook American Lifestyle items zoals juke-boxen, oude benzinepompen, Coca-Cola collectables en andere reclame borden, vintage en rockabilly kleding enz...