Trefwoord

Regio

Café Kiebooms

Contactgegevens

Café Kiebooms
De Coninckplein 18
2060 Antwerpen
België
Route plannen

Tel: 0496-55.03.73

vic@antwerpenaverechts.be
https://www.facebook.com/groups/kiebooms/

Voorstelling

Café Kiebooms op het De Coninckplein 18 is de enige intact bewaard gebleven jazzclub uit het naoorlogse uitgaanscircuit in Antwerpen.

Hoewel het café officieel de naam 'Olympia' als uithangbord heeft, staat het in de Antwerpse volksmond gekend als 'de Kiebooms' - naar de oorspronkelijke uitbater en naoorlogse accordeonvirtuoos Leo Kiebooms, die er een van de 'sjiekere' danscafés op het Koningsplein van maakte in de jaren 1950-60.

Het volledig bewaard gebleven interieur is een hallucinante stijlentrip, met een mix van originele art-déco en later toegevoegde fifties elementen. Het interieur wemelt trouwens van verwijzingen uit de jaren 1920 naar de Olympische Spelen (die in 1920 in Antwerpen plaatsvonden).

Het café is na Kiebooms' dood gesloten en twee decennia lang onaangeroerd gebleven, tot Victor Mees en Koen Raeymaekers het in 2010 opnieuw openden voor één van hun stadsprojecten.
Vandaag fungeert Café Kiebooms als uitvalsbasis voor het stadslaboratorium cityLabo, als free podium voor de kunstenorganisatie KunstenNoord, radiogemeenschap In The Dark, dansworkshops Carte Blanche, allerlei buurtverenigingen en aanstormend jong artistiek talent.

Telkens het café geopend is, valt er live muziek te beluisteren.
De dansvloer wordt gretig gebruikt door senioren, studenten, buurtbewoners, lindyhoppers, jazzliefhebbers en danslustig volk uit 2060 en de rest van Vlaanderen.

Buiten de openingsdagen, kan Café Kiebooms gehuurd worden voor privé-evenementen. Met of zonder catering.